Modern Workplace: het werken van de toekomst

Flexilibiteit is een term die aan populariteit wint op de werkvloer. Onze manier van werken is veranderd dus moet hier ook massaal op ingezet worden. Een goeie work-life balance, glijdende uren, thuiswerken, … zijn allemaal voordelen waar je als werkgever moet op inzetten. We spreken over de Modern Workplace. We gaan er graag even dieper op in. 

De flexibele werkplek

          Nieuwe  innovatieve technologieën zorgen ervoor dat we anders gaan werken. De omschakeling van fysiek naar de cloud, de digitalisering, artificiële intelligentie, … maken allemaal deel uit van de verandering van werken. Niet alleen door nieuwe technologieën maar ook een mix van generaties op de werkvloer zorgt ervoor dat we anders werken. Elke generatie heeft een andere werkmethode of wil met andere tools werken. Werkgevers moeten hiermee leren omgaan en zorgen voor flexibiliteit zodat elke werknemer zich goed voelt op de werkvloer.


Modern Workplace: wat is dit nu eigenlijk?   

Een aantal jaren geleden was elke medewerker gebonden aan zijn werkplek. Je herinnert je zeker nog de fysieke telefoon en de vaste computer op je bureau, de server die in een ruimte apart stond op kantoor, kasten vol mappen met documenten in, … Aan die eindeloze papierslag komt nu een einde dankzij de Modern Workplace. De Modern Workplace biedt werknemers een digitale werkomgeving die het mogelijk maakt om op elke plek, op elk type toestel en op elk moment te werken. Om deze Modern Workplace op een goede manier tot stand te brengen en te houden, moeten we met enkele zaken rekening houden. 

Digitale data

      Om goed te functioneren in een Modern Workplace moet alles uiteraard digitaal beschikbaar zijn voor de medewerkers. Het is ook belangrijk dat digitale data toegankelijk en goed georganiseerd is. Je moet op zoek gaan naar het juiste platform om je data aan te bieden aan werknemers. Microsoft is daar een uitstekend voorbeeld van. Documenten uitwisselen, data die beschikbaar is op elk moment en op elk type toestel of communiceren via Microsoft Teams zijn allemaal mogelijk.

     Communicatie

Communicatie is en blijft key, ook in een digitale werkomgeving. Het is belangrijk om platformen te gebruiken om te blijven communiceren met medewerkers en klanten. Dit kan bijvoorbeeld door een telefoniesysteem via VOIP of via Microsoft Teams. Beide systemen kunnen flexibel ingezet worden en is niet meer afhankelijk van je kantoorplek. VOIP of Microsoft Teams zijn tools die enkel een internetverbinding vereisen. Je staat op die manier op elke plek en op elk moment in contact met je collega's, klanten en partners.

Veiligheid en bescherming

Uiteraard mogen we de veiligheid van deze manier van werken niet vergeten. De Modern Workplace zorgt ervoor dat je meer en meer op je hoede moet zijn voor hacking of eventuele ransomware-aanvallen. Er moet dus meer en meer ingezet worden op de veiligheid en bescherming van de IT-omgeving, en dit zowel op vlak van hardware als van software. Dagelijkse back-ups, antivirus en monitoring zijn in een digitale wereld onmisbaar.


Wil jij ook een Modern Workplace creëren voor jou en je medewerkers?

Zie jij zo'n Modern Workplace ook wel zitten? Wil je ook de digitale kaart trekken? Dan helpen we je graag op weg bij het vinden van de juiste oplossingen. We bekijken samen de mogelijkheden en ondersteunen je bij de implementatie hiervan. 


Wil jij ook je onderneming digitaliseren?

Ontdek hoe wij jouw Modern Workplace kunnen creëren.